Erbicid Total COSMIC – 1 Litru

0 out of 5

60,00 lei

COSMIC, erbicid total, sistemic postemergent si neselectiv pentru combaterea buruienilor anuale și perene.

Category: ERBICIDE

Descriere

Date tehnice Erbicid Total COSMIC

• Substanță activă: glifosat acid 360 g/l
• Formulare: (SL) Concentrat solubil
• Număr certificat omologare: 2088/19.12.2000

Avantaje Erbicid Total COSMIC

• Acțiune de șoc, efectul asupra buruienilor este vizibil rapid
• Formulare de calitate superioară ce asigură absorbția rapidă în plante
• Este un produs sigur şi inofensiv, fără activitate în sol, permiţând înființarea oricărei culturi după aplicare

Omologări Erbicid Total COSMIC

Miriști, Terenuri agricole necultivate
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate anuale şi perene
Doză: 3 – 4 l/ha postemergent

Măr (Livezi pe rod)
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene
Doză: 3 – 4 l/ha în 150-200 l apă postemergent

Viță de vie
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene
Doză: 4 l/ha în 300 l apă postemergent

Mod de acțiune Erbicid Total COSMIC

Substanţa activă este absorbită prin frunze, fiind translocata rapid în plantă, inclusiv în părţile subterane (rădăcini, rizomi). Odată patrunsă în planta, substanţa activă stopează formarea aminoacizilor esenţiali, inhibând astfel creșterea și determinând, în final, distrugerea plantei.

Mod de utilizare Erbicid Total COSMIC

Erbicidarea se face atunci când buruienile sunt în faza de creștere activă și au o suprafaţă foliară corespunzatoare pentru absorbţia erbicidului.

Viţă de vie și livezi pe rod, produsul se va aplica dirijat sub coardele de viţă de vie sau coroanele pomilor, pe vreme fără vânt, evitând atingerea părtilor verzi ale pomilor sau viţei de vie. Înainte de tratament, se vor elimina toţi lăstarii, drajonii de la bază sau se folosesc ecrane de protecţie.

Doza omologată se refera la hectarul efectiv tratat. În cazul erbicidării în benzi pe rândul de plante, dozele utilizate pentru tratarea unui hectar de viţă de vie sau pomi vor fi corespunzător mai mici și se calculează in funcţie de lățimea benzii tratate – de regulă 1/3 din suprafața totală este suprafața efectiv tratată.

Miriști, se erbicidează atunci când buruienile au o suprafaţă foliară suficient de dezvoltată, după care solul se menţine nelucrat minim 2 săptămâni.

Terenuri necultivate și terasamente de cale ferată, se aplică atunci când buruienile sunt răsărite în număr cât mai mare, iar la speciile perene înainte de înflorire. Nu se recomandă amestecul produsului Cosmic cu alte produse fitosanitare.

Nu aplicaţi erbicidul dacă sunt condiţii de ploaie în urmatoarele 6 ore. Nu se recomandă efectuarea tratamentelor atunci când buruienile sunt afectate de secetă sau îngheţ, în aceste condiţii translocarea erbicidului fiind limitată. Cosmic®nu are remanenţă în sol, putând fi înfiinţată orice cultură după aplicare. După erbicidare, echipamentele se spală foarte bine pentru a elimina urmele de produs.

Depozitare

Produsul se depozitează în ambalajul original, în încăperi uscate, destinate în exclusivitate pesticidelor, ferit de acțiunea directă a razelor solare și a căldurii. Temperatura de păstrare a produsului este cuprinsă în intervalul 5°C și 35°C.

Informații suplimentare

Greutate 1000 g
0 out of 5

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Erbicid Total COSMIC – 1 Litru”